Hvordan man vælger formmaterialet rimeligt i sprøjteformsåbningen

- 2022-08-04-

Hvordan man vælger formmaterialet rimeligt i sprøjteformsåbningen

① Valg af formmaterialer. Når du vælger formmaterialer, skal det vælges i henhold til forskellige produktionsbatcher, procesmetoder og forarbejdningsobjekter. I masseproduktion bør der vælges langtidsholdbare formmaterialer, såsom cementeret hårdmetal, højstyrke, høj-slidbestandigt formstål (såsom YG15 YG20); til små partier eller forsøgsproduktion af nye produkter, kan zinklegering, bismuth-tinlegering og andre støbeforme bruges. Materiale: Til generelle støbeforme, der er lette at deformere og bryde og svigte, bør materialer med høj styrke og høj sejhed (T10A) være valgte; varmsmedningsforme bør vælges med god sejhed, styrke, slidstyrke og termisk træthedsbestandighed. (såsom 5CrMnMo); trykstøbeformen skal være lavet af legeret stål med høj termisk træthedsmodstand og høj temperaturstyrke (såsom 3Cr2W8V); plastformen skal være lavet af materialer, der er lette at skære, tæt i struktur og god poleringsevne. Når du designer stansen og matricen, er det desuden tilrådeligt at vælge matricer med forskellig hårdhed eller forskellige materialer, der passer til, såsom værktøjsstål til udstansning (såsom T10A), højkulstof- og højkromstål til matrice (f.eks. Cr12, Cr12MoV), matrice. Levetiden kan øges med 5 ~ 6 gange.

Auto Parts Form

② Rimelig formstruktur. Princippet for formdesign er at sikre tilstrækkelig styrke, stivhed, koncentricitet, neutralitet og rimelig blanking gap og reducere spændingskoncentrationen for at sikre, at de dele, der produceres af formen, opfylder designkravene, så de vigtigste arbejdsdele af formen (som f.eks. De konvekse og konkave matricer på stansematricen, de bevægelige og faste matricer af sprøjtestøbeformen, de øvre og nedre matricer på matricesmedningsmatricen osv., kræver høj styringspræcision, god koncentricitet og rimelig afblændingsafstand.

Ved design af formen skal følgende aspekter tages i betragtning.

en. Støtte og centreringsbeskyttelse, især ved design af små hulstanser, kan den selvstyrende struktur bruges til at forlænge støbeformens levetid.

b. For svage dele såsom inkluderede vinkler og smalle riller, for at reducere spændingskoncentrationen, er det nødvendigt at bruge bueovergange, og bueradius kan være 3~5mm
③ For matricen med kompleks struktur kan mosaikstrukturen også bruges til at reducere stresskoncentrationen. ④ Forøg afstanden rimeligt, forbedre spændingstilstanden for den arbejdende del af stansen, så stansekraften, aflastningskraften og kraften til at skubbe stykket reduceres, og sliddet på stansens skærkant og punch reduceres.