Hvilke egenskaber kræves ved valg af sprøjtestøbeforme og stålråmaterialer

- 2023-06-09-

Hvilke egenskaber kræves ved valg af sprøjtestøbeforme og stålråmaterialer


I processen med sprøjtestøbebearbejdning vil udvælgelsen af ​​råmaterialer spille en vigtig rolle i sprøjtestøbeformens samlede levetid og kvaliteten af ​​de producerede plastprodukter, så hvilke ydeevnekrav skal opfyldes, når man vælger Jiangyin sprøjtestøbeform til behandle stålråmaterialer?

1. God overfladehårdhed og slidstyrke

Hårdheden af ​​sprøjtestøbeformen er normalt under 50-60HRC, overfladehårdheden af ​​den varmebehandlede støbeform er høj, støbeformen i arbejdet på grund af sprøjtestøbningsfyldning og flow for at modstå større trykspænding og friktion, støbeformen er påkrævet for at opretholde formnøjagtigheden og stabiliteten af ​​dimensionsnøjagtigheden, øge støbeformens levetid, støbeformens slidstyrke afhænger af stålets kemiske sammensætning og varmebehandlingens hårdhed, hvilket styrker støbeformens hårdhed kan styrke dens slidstyrke.

2. God bearbejdelighed

De fleste sprøjtestøbeforme skal udover EMD-bearbejdning også skæres og repareres af montør, for at øge levetiden for skæreværktøjer, styrke skæreydelsen, sprøjtestøbeforme for at reducere overfladens ruhed, sprøjtestøbestålhårdheden skal være passende.

3. God termisk stabilitet

Formen af ​​sprøjtestøbeformens dele er ofte mere kompleks, det er vanskeligt at behandle efter bratkøling, så det bør vælges så meget som muligt med god termisk stabilitet, når støbeformen behandles efter varmebehandling på grund af den lille koefficient på lineær ekspansion, varmebehandlingsdeformation er lille, temperaturforskellen forårsaget af størrelsesændringshastigheden er lille, den metallografiske struktur og formstørrelsen er stabil, kan reduceres eller ikke behandles.

4. God poleringsydelse

Overfladeruhedsværdien af ​​sprøjtestøbningsmodellens hulrum skal være mindre end niveauet på Ra0,1~0,25, den optiske overflade kræves til Ra<0,01nm, hulrummet skal poleres, reducere overfladeruhedsværdien, stålet valgt til dette formål kræver mindre materiale diverse sprøjtestøbningsbehandlingskvalitet, fin og ensartet struktur, og der bør ikke være nogen pockmarks eller appelsinskal defekter under polering.

Da folk har højere og højere krav til plastprodukter, stilles der mange krav til produkternes udseende, ydeevne, omkostninger og andre aspekter. Derfor er det også nødvendigt, at sprøjtestøbeforme løbende tilpasser sig udviklingen af ​​nye teknologier og foretager tilsvarende forbedringer på det oprindelige grundlag.