Sådan styres temperaturen under sprøjtestøbning

- 2021-06-21-

Sådan styres temperaturen under sprøjtestøbning

1.Cylindertemperatur: Den temperatur, der skal kontrolleres under sprøjtestøbningsprocessen, inkluderer cylinderens temperatur, dysens temperatur og formens temperatur. De to første temperaturer påvirker hovedsagelig plastificeringen og strømmen af ​​plasten, mens den sidstnævnte temperatur primært påvirker plastens strømning og afkøling. Hver plast har forskellige fremløbstemperaturer. For samme plast på grund af forskellige kilder eller kvaliteter er dens fremløbstemperatur og nedbrydningstemperatur forskellige. Dette skyldes forskellen i gennemsnitlig molekylvægt og molekylvægtfordeling. Plast i forskellige typer injektioner Plastificeringsprocessen i maskinen er også forskellig, så tønderens temperatur er også forskellig.
2.Dyse temperatur: Dysetemperaturen er normalt lidt lavere end den maksimale temperatur på tønden. Dette er for at forhindre "spytfænomenet", der kan forekomme i den lige gennemgående dyse af det smeltede materiale. Dysens temperatur bør ikke være for lav, ellers vil det forårsage for tidlig størkning af smelten og blokere dysen, eller produktets ydeevne vil blive påvirket på grund af den for tidlige størkning af det materiale, der injiceres i hulrummet.
3.Mold temperatur: Formtemperaturen har stor indflydelse på produktets interne ydeevne og tilsyneladende kvalitet. Formens temperatur afhænger af plastens krystallinitet, produktets størrelse og struktur, ydelseskrav og andre procesbetingelser (smelte temperatur, injektionshastighed og injektionstryk, støbecyklus osv.).