Hvad skal man være opmærksom på ved PEEK-bearbejdning?

- 2021-10-12-

Hvad skal man være opmærksom på ved PEEK-bearbejdning?

 

PEEK har karakteristika af høj temperaturbestandighed, høj slidstyrke, høj trækstyrke og god flammehæmning. Det har også varmebestandigheden og den kemiske stabilitet af termohærdende plast og støbebearbejdeligheden af ​​termoplast. Den langsigtede brugstemperatur for PEEK er omkring 260-280°C, den kortvarige brugstemperatur kan nå 330°C, og højtryksmodstanden kan nå 30MPa. Det er et godt materiale til tætningsringe ved høj temperatur. PEEK -produkter er velegnede til brug under en række hårde arbejdsforhold. PEEK har også fremragende egenskaber som god selvsmøring, let forarbejdning, stabil isolering og hydrolysebestandighed, hvilket gør den meget udbredt inden for rumfart, bilproduktion, elektroniske og elektriske, medicinske og fødevareforarbejdningsområder. På grund af de unikke præstationsfordele ved PEEK -materialer kan PEEK -produkter bruges i vid udstrækning på mange områder, såsom petrokemisk, elektronisk og elektrisk, instrumentering, maskiner og biler, medicin og sundhed, rumfart, militær atomenergi og så videre.

 

Støbeprocessen af ​​PEEK-materiale omfatter sprøjtestøbning, ekstruderingsstøbning, blæsestøbning, presning og mekanisk bearbejdning. Blandt dem er mekanisk bearbejdning ret forskellig fra metalmaterialer og generel ingeniørplast med hensyn til termisk ekspansion, varmeafledningsevne, elasticitet og slidstyrke. Hvis der ikke henledes tilstrækkelig opmærksomhed, vil forkert betjening forårsage eksplosioner og endda beskadige behandlingsudstyr. .

 

Årsager til, at materiale brister under behandlingen:Da belastningen af ​​selve emnet ikke elimineres fuldstændigt, opstår der sprængning under bearbejdningen.Sprængning opstår, når der bruges en for stor kniv til at spise under forarbejdningen.Brug et større bor til at bore direkte, det er let at klemme og briste på grund af den store skærekraft.Under bearbejdning af dybe huller blev boret ikke trukket tilbage gentagne gange for at fjerne spåner, og spånerne blev ikke helt udtømt, hvilket forårsagede revner på grund af ekstrudering.Utilstrækkelig køling. Når boringen er utilstrækkeligt afkølet, er den genererede skærevarme og skærekraft for høj, og den vil også briste.Hvis fremføringshastigheden er for hurtig, øger den den interne spænding på PEEK -stangen og forårsager sprængning.Fordi PEEK-materialet er slidstærkt, slides borekronens forkant hurtigt ud ved boring. På dette tidspunkt, hvis borekronen ikke skærpes i tide, vil den hårde boring også forårsage eksplosion. Analysering af årsagerne til eksplosionen kan opdeles i to aspekter: materiale og forarbejdning: For det første, hvis den grove bearbejdningsmængde af delen er stor, vil den genererede varme uundgåeligt føre til frigivelse af intern spænding, hvilket vil føre til deformation af den del. Især dele med høje størrelseskrav bør glødes en gang efter grov bearbejdning og derefter færdiggøres til størrelseskravene. Hovedfunktionen ved varmebehandlingsglødning er at forbedre delens krystallinitet og derved forbedre dets styrke og kemiske modstand, reducere den interne spænding, der genereres under ekstrudering og bearbejdning, og forbedre dimensionens stabilitet i et bredere temperaturområde.

 

gz ideal har mange års erfaring i produktion og forarbejdning af PEEK produkter. Det kan udføre ekstruderingsstøbning, sprøjtestøbning, kompressionsstøbning og bearbejdningsstøbning. Det kan udvikle og fremstille sprøjtestøbning og kompressionsforme i henhold til kundetegninger og prøvekrav og tilpasse forskellige specifikationer, PEEK-dele og færdige produkter med en bred vifte af anvendelser. Virksomheden har mangeårig erfaring med PEEK produktion og forarbejdning, og kan nu producere forskellige specifikationer af PEEK produkter.